Πρόκειται για τρεις πλήρως ιατρικά εξοπλισμένες κινητές Μονάδες Εντατικής Θεραπείας για ασθενείς με COVID-19.

Η κάθε κινητή μονάδα διαθέτει ένα θάλαμο ΜΕΘ 15μ² εξυπηρετώντας δύο ασθενείς και έναν προθάλαμο-διάδρομο 8,4μ² για την εισαγωγή τους στη ΜΕΘ.

Ο θάλαμος ΜΕΘ είναι από container τύπου 20 ft HC εξωτερικών διαστάσεων

Μήκος:6 μ

Πλάτος:2,45 μ

Ύψος:2,90 μ

Ο προθάλαμος – διάδρομος της ΜΕΘ είναι από μεταλλικούς κοιλοδοκούς διαστάσεων

Μήκος:3 μ

Πλάτος:2,8 μ

Ύψος:2,80

Και εξωτερικά είναι επενδεδυμένος με φουσκωτό μπαλόνι μεγάλης αντοχής και άριστων προδιαγραφών για την στεγάνωση του χώρου  και σύνδεση αυτού αεροστεγώς με το χώρο της ΜΕΘ με σκοπό την επίτευξη της αρνητικής πίεσης μέσα στο θάλαμο.

Ο χώρος των Η/Μ από μεταλλικό σκελετό είναι επεκτεινόμενος στο πίσω τμήμα της ΜΕΘ όπου θα φιλοξενήσει τον εξοπλισμό που αφορά τον κλιματισμό-εξαερισμό και τα μηχανήματα από γενικώς ιατρικά αέρια.

Στην οροφή του container έχει γίνει ενίσχυση με μεταλλικούς κοιλοδοκούς όπου θα στηριχθεί η οροφή(γυψοσανίδα) καθώς επίσης και μέρος του εξοπλισμού.

Εσωτερικά η τοιχοποιία θα κατασκευαστεί με το σύστημα ξηράς δόμησης της εταιρείας ΚNAUF. O μεταλλικός σκελετός θα είναι πλάτους 50mm και η γυψοσανίδα θα είναι πάχους 12,5mm με την ιδιότητα-προδιαγραφή της πυράντοχης DF όπως και ο στόκος κάλυψης των αρμών.

Για τη μόνωση εσωτερικά της τοιχοποιίας και της οροφής έχει τοποθετηθεί ορυκτοβάμβακας πάχους 40mm,λ=0,032 W/MΚ, άκαυστο Α1.

Το δάπεδο θα είναι από υλικό αγώγιμο ομοιογενές, συνολικού πάχους 2mm.Θα υπάρχει καπάκι για κοίλο σοβατεπί και οι ενώσεις στο δάπεδο θα γίνονται με κορδόνι θερμικής κόλλησης.

Η βαφή εσωτερικά είναι ειδικού τύπου με αντιβακτηριαδική προστασία, ενώ πριν γίνει εφαρμογή οι επιφάνειες στοκάρονται και ασταρώνονται.

Εξωτερικά θα ασταρωθούν οι νέες επιφάνειες που θα προστεθούν και θα βαφτεί η συνολική επιφάνεια με ντουκόχρωμα χρώματος λευκό.

Στο προθάλαμο της ΜΕΘ έχουν τοποθετηθεί δύο ηλεκτρικές συρόμενες θύρες για την είσοδο των ασθενών στη ΜΕΘ.

Η πρώτη (κύρια είσοδος) θα είναι απλή με λάστιχα περιμετρικά για αντοχή στην ανεμοπίεση και η δεύτερη (είσοδος στη ΜΕΘ) θα είναι κατασκευασμένη αεροστεγή πληρώντας όλες τις προδιαγραφές για ΜΕΘ.

 

https://www.news247.gr/ygeia/kikilias-exoplizontai-3-nosokomeia-me-forites-meth-dorea-tis-stoiximan.9139898.html